Blog

  1. Bouwstaalmatten

    Waar worden bouwstaalmatten van gemaakt?

    Bouwstaalmatten worden gemaakt van betonijzer. Betonijzer word weer gemaakt van schroot zoals sloopauto's, koelkasten en bijvoorbeeld oude hekwerken. Oude metalen worden bij de hoogovens extreem verhit tot vloeibaar staal. Dit vloeibare staal wordt omgevormd tot lange rechthoekige staven. Deze staven worden opnieuw verhit en door krachtige rollen gewalst tot de gewenste diameter betonijzer. Deze staven, of betonijzer op rol worden later weer gebruikt voor het produceren van betonmatten. 

    Standaard bouwstaalmatten

    Bouwstaalmatten zijn leverbaar in diverse afmetingen en diameters. Standaard bouwstaalmatten zoals BEC-matten, PS-matten, P-matten en BPS-matten zijn algemeen bekend in de bouwwereld en online te bestellen via onze webshop. Sinds jaar en dag wordt er al gewerkt met de standaard bouwstaalmatten. De standaard afmetingen bouwstaalmatten zijn op diverse plaatsen verkrijgbaar en

    Lees meer
  2. Wapeningskorven

    Waar worden wapeningskorven van gemaakt?

    Een wapeningskorf wordt gemaakt van betonijzer. Betonijzer word voornamelijk gemaakt uit oude metalen die worden ingeleverd bij de oud-ijzer handelaar of milieustraat. Denk hierbij aan oude fietsen, auto's, knipafval, hekwerk, oude machines etc. Het materiaal wordt gesorteerd door de handelaar en omgesmolten bij de hoogovens. Van het vloeibare staal worden lange lengte's rechthoekig staal gemaakt wat wordt gewalst tot rond betonstaal in diverse diameters. Een oude auto of fiets wordt dus weer gebruikt voor de bouw van uw nieuwe bedrijfspand of woning!

    Productie van de wapeningskorf

    Bovenstaand betonstaal word door ons weer ingekocht op staaf of rol, en daar worden onze wapeningskorven van gemaakt. Op kantoor word de buigstaat voorbereid en de fabriek wordt het staal geknipt, gebogen en gelast. Welke wapeningskorven toegepast moeten worden in een funderingsbalk wordt uitgetekend door

    Lees meer
  3. Fundering maken

    Hoe maakt u een fundering?

    Behalve de heipalen kan de Jong Wapeningsstaal het hele pakket leveren om uw fundering te maken. Fundeert u op heipalen of boorpalen? Begin dan met een EPS standaardkist of Isobouw Pokerkist. Laten we beginnen met de Isobouw funderingsbekisting, de meest gekozen EPS bekisting: 

    Isobouw Powerkist

    De Isobouw Powerkist is een funderingsbekisting bestaande uit 3 delen. Losse bodemplaten en losse zijwanden. De zijwanden zijn voorzien van onbreekbare PS stroken als wapening. Dat maakt de Isobouw funderingskist als sterkste in de markt. Bovendien is de Isobouw Powerkist eenvoudiger en sneller te verwerken als de traditionele U-bekisting. Met de Pokerkist heeft u meer betrouwbaarheid en het bespaart op de montagekosten.

    • Snel en arbo-vriendelijk verwerkbaar
    • 0% klappers, 100% betrouwbaar
    • Kostenbesparend
    • Geen zandaanvulling en onderkrans nodig

     

    Bekijk

    Lees meer