Betonijzer

Betonijzer

Betonijzer is een in de bouw zeer vaak gebruikt materiaal. Er wordt in de praktijk ook vaak naar verwezen als zijnde betonstaal. Het betreft hier een materiaal dat is bedoeld om beton sterker te maken. In het bijzonder moet dit ervoor zorgen dat ze niet gaat scheuren. Door een wapening te voorzien in het beton wordt een aanzienlijke extra stevigheid gerealiseerd. Wilt u graag meer te weten komen over het gebruik van betonijzer of zou u graag tot aankoop over willen gaan? In beide gevallen zult u tot de conclusie komen dat u daarvoor hier bij Bouwstaalmatten.nl goed zit!

Wat doet betonijzer precies?

Van beton is bekend dat deze drukkrachten opvangt die door een bouwwerk uitgeoefend worden. Om ervoor te zorgen dat ook de zogenaamde trekkrachten voldoende opgevangen kunnen worden kan beton gewapend worden gemaakt. Niet alleen kan op deze manier de duurzaamheid van het beton gewaarborgd worden, daarnaast is het gebouw ook gewaarborgd. Voor het aanbrengen van de wapening geldt dat er gebruik kan worden gemaakt van verschillende zaken zoals:

 • Een betonijzer staaf;
 • Speciale matten;
 • Gefabriceerde korven.

Alle hierboven aangehaalde voorbeelden vallen onder de noemer van betonijzer of betonstaal. Voor de matten net zoals de netten en de korven geldt dat deze eigenlijk ook bestaan uit een betonijzer staaf. Ze ontstaan dan ook door verschillende staven aan elkaar te lassen.

Wat is de dikte waar u rekening mee moet houden?

Bij het kopen van dit materiaal is het altijd van belang om erop toe te zien dat deze over de correcte dikte dient te beschikken. Voor deze dikte geldt dan ook dat deze moet passen bij de vloer net zoals bij het toekomstige gebruik van die vloer. Is er sprake van een standaard werkvloer? Dan kunt u ervoor kiezen om betonmatten te gebruiken welke beschikken over een dikte variërend van ongeveer rond 6 of rond 8 cm.

Is er sprake van een dikkere dekvloer of smeervloer vanaf bijvoorbeeld 6 centimeter? Dan zult u er rekening mee willen houden dat er betonstaalmatten gebruikt dienen te worden van rond 5. Op deze manier is het immers mogelijk om de druklaag op een zo optimaal mogelijke manier te kunnen verdelen. Het spreekt voor zich dat er op deze manier ook een aanzienlijk betere lastenspreiding kan worden gerealiseerd bij de vloer. In ieder geval is het duidelijk dat u bij het kopen van betonijzer altijd grondig stil moet blijven staan bij de dikte waar deze over dient te beschikken.

Houdt ook altijd rekening met de belasting

Voordat je over gaat tot het kopen van bepaald betonijzer is het in de praktijk altijd van cruciaal belang om stil te blijven staan bij de belasting waarvan sprake zal zijn. Neem nu bijvoorbeeld een garage waarin er verschillende auto’s geparkeerd staan. In dat geval is er uiteraard sprake van een bovengemiddelde belasting. Het wordt aangeraden om in een dergelijke situatie een specialist om raad te vragen met betrekking tot de te verwachten trekkracht. Aan de hand hiervan is het dan vervolgens mogelijk om de dikte van het betonstaal te kunnen bepalen.

Wat zijn de verschillende toepassingen?

Voor betonijzer geldt dat deze in de praktijk op verschillende manieren en vooral voor verschillende doeleinden kan worden toegepast. In het bijzonder wordt deze echter gebruikt als fundering voor het wapenen van beton. Beton staat er in de praktijk dan ook om bekend wel goed bestand te zijn tegen drukkrachten, maar niet tegen trekkrachten. Door het gebruik van dit materiaal wordt dit probleem verholpen. In de praktijk blijkt dit de belangrijkste toepassing te zijn. Dit gezegd hebbende is het ook zo dat er gebruik wordt gemaakt van betonstaal voor bijvoorbeeld:

 • Verwerking in meubilair;
 • Het realiseren van een schutting in of rond de tuin.

Betonstaal zou eigenlijk uit zichzelf getransformeerd kunnen worden tot een volledig meubelstuk. Dit gezegd hebbende kan er hierbij ook gebruik worden gemaakt van andere materialen. Een klassiek voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het gebruik van dit materiaal voor de realisatie van een tafelpoot. Bovendien zou het ook een mogelijkheid zijn om bijvoorbeeld een betonijzer staaf dienst te laten doen als ondersteuning van een bureau. Het is verder ook mogelijk om dit materiaal vrij goed te combineren met niet alleen grof hout, maar ook met bijvoorbeeld glas.

Welke toepassingen bestaan ervoor in de tuin?

Betonijzer wordt in de praktijk ook vaak aangetroffen rondom de woning. In het bijzonder in de tuin wordt deze vaak toegepast onder de vorm van een hek of schutting. Het is mogelijk om het betonstaal in een vorm naar keuze te plaatsen. Bovendien kan deze ook houvast bieden aan bijvoorbeeld klimopplanten. Daarnaast kan deze ook uitstekend gerealiseerd worden als schutting. Zo kunt u tussen de ijzeren matten stenen toevoegen welke dienstdoen als opvulling en als decoratie. Het spreekt voor zich dat het op deze manier mogelijk is om niet alleen een mooi uitziende, maar bovendien ook een zeer kwalitatieve toevoeging te realiseren voor uw tuin.

Waar rekening mee houden op vlak van plaatsing?

Gaat u betonijzeren matten leggen? In dat geval is het de bedoeling dat het geheel in het beton komt te liggen. Vanwege deze reden moet er gebruik worden gemaakt van zogenaamde afstandshouders. Wordt er gebruik gemaakt van verschillende matten? Breng ze dan altijd overlappend aan. Een overlapping van ongeveer 3 centimeter is vereist. Dit is een absolute noodzaak vanuit constructief oogpunt. Alleen op deze manier kan er immers voor worden gezorgd dat de trekkracht in het beton ook effectief wordt overgenomen door het betonstaal. Zorg ervoor dat er aan beide kanten ook zeker 25 millimeter aan ruimte beschikbaar is voor voldoende betondekking.

Een betonijzer staaf kopen? Maak een keuze uit onze verschillende opties

Bij het bekijken van het assortiment op vlak van dit materiaal hier bij Bouwstaalmatten.nl zult u tot de conclusie komen dat het mogelijk is om een betonijzer staaf in verschillende uitvoeringen te kopen. In het bijzonder de diameter verschilt hierbij. Enkele opties waaruit u kunt kiezen zijn:

 • Een staaf met een diameter van 8 en een lengte van 3 meter;
 • Een staaf met een diameter van 10 en een lengte van 3 meter;
 • Staven met een diameter van 12 en een lengte van 3 meter;
 • Staven met een diameter van 16 en een lengte van 3 meter.

Naast de bovenstaande opties is het ook mogelijk om te kiezen voor een betonijzer staaf met een diameter van 20. Ook voor dit exemplaar geldt dat deze beschikt over een lengte van 3 meter. Op de productpagina van de gekozen betonijzer staaf wordt altijd aangegeven wat de levertijd bedraagt. Bovendien kunt u hier ook altijd opvragen hoeveel exemplaren van de gekozen staaf er uit voorraad leverbaar zijn. Op deze manier zult u nooit voor verrassingen komen te staan. Is het voor u niet helemaal duidelijk voor welke van deze mogelijkheden u nu precies het beste kunt kiezen? Dan spreekt het voor zich dat u steeds het advies van onze experten kunt inroepen.

Op zoek naar maatwerk? Dat is geen enkel probleem

Wij van Bouwstaalmatten.nl maken het voor onze klanten mogelijk om betonijzer op maat te bestellen. Hiervoor kan er een keuze worden gemaakt uit niet alleen verschillende diameters, maar ook uit variabele afmetingen. Er zijn best een mooi aantal interessante voordelen verbonden aan de keuze voor maatwerk. Niet in het minst kan er op deze manier heel wat arbeid op de bouwplaats worden bespaard. Daarnaast is het ook zo dat er op deze manier heel wat afval kan worden bespaard. Indien u betonstaal op maat wenst te kopen kunt u daarvoor als volgt te werk gaan:

 • Stap 1: Maak een keuze uit de verschillende vormen;
 • Stap 2: Geef duidelijk de gewenste maten in mm aan;
 • Stap 3: Geef de gewenste diameter aan net zoals de gewenste hoeveelheid.

Eventueel kunt u ernaast bovenstaande bij het bestellen van betonijzer nog voor kiezen om een bepaalde referentie aan te geven. Is er sprake van een grotere hoeveelheid? In dat geval zult u tot de conclusie komen dat er daar mogelijks een interessante staffelkorting op kan worden toegepast. Zo kunt u de aankoopprijs van uw betonijzer nog meer drukken.

Plaats uw bestelling vandaag nog hier bij Bouwstaalmatten.nl

Alle informatie op deze pagina heeft aangegeven dat betonijzer op zeer veel verschillende manieren en bovendien ook in heel wat uiteenlopende vormen kan worden aangekocht. Voordat je over gaat tot het kopen van bijvoorbeeld een betonijzer staaf is het dan ook altijd van belang om u even te verdiepen in het exemplaar waar u daadwerkelijk behoefte aan heeft. Op deze manier voorkomt u om uiteindelijk geconfronteerd te worden met exemplaren die niet aan uw vooropgestelde verwachtingen zullen weten te voldoen. Heeft u op dit vlak vragen? Dan is het altijd mogelijk om hiervoor even contact op te nemen met onze medewerkers. Dit kunt u doen door ons te bellen of door een e-mail te sturen. Wij zullen uw vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Wanneer u een betonijzer staaf wenst te kopen kunt u bij ons een keuze maken tussen verschillende exemplaren met een uiteenlopende diameter. Bent u eerder op zoek naar een concrete maatwerkoplossing? Ook in dat geval bent u bij ons aan het juiste adres. Wij garanderen onze klanten altijd een snelle levering. Dit bovendien niet alleen in Nederland, maar ook in België. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer u op zoek bent naar een geschikte partner voor het kopen van betonijzer bent u daarvoor hier bij Bouwstaalmatten.nl met zekerheid aan het juiste adres.

Hulp nodig?

Wij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur bereikbaar voor al uw vragen

 • Bel direct 085 - 06 08 069Wij staan u direct te woord
 • Mail onsU ontvangt snel een reactie

Waarom Bouwstaalmatten.nl?

 • Levering zowel aan zakelijk als particulier
 • Ruime voorraad
 • Uitgebreide garantie
 • Grootste assortiment van Nederland
 • Klanten geven De Jong een 9.1/10