Wapeningskorven

Wapeningskorf

Wanneer u op zoek bent naar een wapeningskorf om te kopen bent u hier aan het juiste adres. Voor een dergelijke korf geldt dat deze is bedoeld als versterking. Deze korven worden aangebracht in beton, waardoor er gewapend beton ontstaat. Deze versterking of zogenaamde wapening is een vereiste omdat beton wel over de mogelijkheid beschikt om drukkrachten, maar niet om trekkrachten op te nemen. Wanneer er sprake is van een bouwwerk of een andere constructie is het zo dat er haast onvermijdelijk sprake is van trekkrachten. Vanwege deze reden is wapening doorgaans altijd een vereiste. Wilt u graag meer te weten komen over wapeningskorven of wilt u er graag meteen bestellen? Dan bent u hier bij Bouwstaalmatten.nl met zekerheid aan het juiste adres.

Wat is een wapeningskorf en waar wordt deze voor gebruikt?

Wanneer u een fundering gaat realiseren is het van groot belang om gebruik te maken van wapeningsstaal. Ondanks het feit dat beton er uiteraard bekend om staat zeer sterk en stevig te zijn is het zo dat er toch een aantal nadelen aan verbonden zijn. Zo geldt voor beton dat deze uitstekend is opgewassen tegen drukkracht, maar helaas kan er bij een te grote trekkracht scheurvorming ontstaan. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een wapeningskorf is het mogelijk om dit probleem te voorkomen. Voor wapeningsstaal geldt dat deze voorkomt in verschillende vormen. Het gaat hierbij concreet om enkele mogelijkheden zoals hieronder opgesomd:

 • Bouwstaalmatten;

We kunnen stellen dat deze een onmisbare schakel vormen binnen de betonbouw. Door een optimale combinatie te realiseren van beton en staal is het in de praktijk in ieder geval mogelijk om een stevige en bovendien ook zeer duurzame constructie te realiseren.

Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

Als u ervoor kiest om een standaard wapeningskorf aan te schaffen zult u tot de conclusie komen dat er een keuze kan worden gemaakt uit drie verschillende uitvoeringen. De uitvoeringen waar u een keuze uit kunt maken zijn de volgende:

 1. Type Open;
 2. Type Bajonet;
 3. Type Kop.

Voor zeer veel mensen die bovenstaande zullen lezen zal ongetwijfeld gelden dat ze niet goed weten wat nu precies het verschil is tussen deze verschillende type wapeningskorven. Bij een Open Type wapeningskorf is het zo dat er sprake is van twee open uiteindes. Dit voor de doorkoppeling van de korven. Kiest u voor een Type Bajonet? In dat geval kiest u voor het kopen van een wapeningskorf beschikkende over een open uiteinde en een verjonging. Voor het derde en laatste type geldt dat er sprake is van een open en een gesloten uiteinde. Is het voor u niet meteen duidelijk welke van deze opties nu voor u het meest interessant is? Dan helpen onze medewerkers u graag verder. Op deze manier bent u altijd verzekerd van de voor u beste gewapende korf.

Belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden

Bent u van plan om één of meerdere wapeningskorven aan te schaffen? Dan is het altijd van belang om stil te blijven staan bij een aantal belangrijke aandachtspunten. Voor het uiteinde van de wapeningskorf geldt bijvoorbeeld dat deze zomaar kan uitsteken en bijzonder scherp kan zijn. Vanwege deze reden is het altijd uitermate belangrijk om handschoenen te dragen wanneer u korven gaat plaatsen. Controleer bovendien ook steeds of de plaats waar u deze dient aan te brengen goed bereikbaar is met materialen die over een groter formaat beschikken. Wanneer u met deze aandachtspunten rekening houdt kunt u heel wat onaangename verrassingen voorkomen.

Wapeningskorven op maat laten maken? Dat is perfect mogelijk

Het is in de praktijk sterk aan te raden om te kiezen voor een wapeningskorf op maat. Hier zijn dan ook verschillende interessante voordelen aan verbonden. Het spreekt voor zich dat u ook voor het kopen van een maatwerk korf hier bij Bouwstaalmatten.nl aan het juiste adres bent. Als u deze wenst te kopen dient u daarvoor verschillende stappen te doorlopen, namelijk:

 1. Maak een keuze tussen de verschillende beugelvormen;
 2. Geef de afmetingen aan van de beugel net zoals de gewenste diameter;
 3. Bepaal de hoofdwapening boven en onder net zoals de vereiste flankwapening;
 4. Bepaal het gewenste korfeinde voor zowel voor als achter;
 5. Geef de gewenste lengte van de korf in.

Voor de maten voor wat de hoekverbindingen betreft geldt dat deze automatisch zullen worden bepaald aan de hand van de door u ingevoerde beugelmaat. Als u dat wenst is het echter mogelijk om deze voor uw wapeningskorf zelf aan te passen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, als u behoefte heeft aan een op maat gemaakte wapeningskorf bent u daarvoor bij ons aan het juiste adres.

Welke voordelen brengt kiezen voor maatwerk met zich mee?

De keuze voor het kopen van een wapeningskorf op maat zorgt ervoor dat u in de praktijk kunt rekenen op tal van interessante voordelen. De voordelen waar u op kunt rekenen zijn de volgende:

 • De wapeningskorf wordt gemaakt volgens de specificaties van de constructeur;
 • Ze heeft meteen de juiste lengte net zoals de correcte hoekverbindingen en balkeinden;
 • Er is sprake van een minimaal benodigde koppelwapening bij maatwerk;
 • Er kunnen heel wat arbeidsuren worden uitgespaard op de bouwplaats.

De handige configurator waar wij hier bij Bouwstaalmatten.nl over beschikken zorgt ervoor dat u zeer eenvoudig korven op maat kunt bestellen. Zoals u van ons gewend bent kan dat bovendien uiteraard altijd gebeuren tegen de meest interessante prijs.

Bestel een wapeningskorf rechtstreeks uit voorraad

U kunt er in eerste instantie dus altijd voor kiezen om een wapeningskorf op maat te laten maken hier bij Bouwstaalmatten.nl. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook een keuze kan worden gemaakt uit verschillende wapeningskorven die rechtstreeks uit voorraad leverbaar zijn. Heeft u dus met andere woorden een spoedklus welke dringend dient te worden uitgevoerd? In dat geval kunt u ervoor kiezen om één van deze exemplaren uit voorraad aan te schaffen. Hierbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen de mogelijkheden die hieronder staan opgesomd:

 • B30 x H40 centimeter;
 • B35 x H40 centimeter;
 • B35 x H50 centimeter.

Naast bovenstaande behoort ook een wapeningskorf van B40 x H50 centimeter tot de mogelijkheden. Voor wat deze balkafmetingen betreft kan er een keuze worden gemaakt tussen korven met drie verschillende korfeinden. In ieder geval, wanneer u snel behoefte heeft aan een bepaalde wapeningskorf kan een keuze maken uit ons standaard assortiment zeer interessant zijn.

Ook voor bijpassend betonijzer bent u bij ons aan het juiste adres

Naast de aankoop van een wapeningskorf zult u in de praktijk ook behoefte hebben aan bijpassend betonijzer. Ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt wat dit betreft een keuze maken tussen drie verschillende mogelijkheden. Het gaat hierbij meer bepaald om de volgende:

 1. Koppelstaven;
 2. Haarspelden;
 3. Stekken.

Daarnaast spreekt het voor zich dat u wellicht ook behoefte zult hebben aan bijpassende montage producten. Denk hierbij niet alleen aan koppelstaven, maar ook aan bijvoorbeeld dekkingsmateriaal net zoals aan vlechtdraad. Het spreekt voor zich dat u ook voor het kopen van deze bijkomende producten aan het juiste adres bent hier bij Bouwstaalmatten.nl. Als u vragen heeft over welke materialen u daadwerkelijk allemaal nodig heeft spreekt het voor zich dat u daarvoor altijd contact met ons kunt opnemen. Onze experts helpen u graag verder, zodat u met zekerheid alles wat u nodig heeft voor de plaatsing van uw wapeningskorf kunt bestellen.

Levering aan particulieren en zakelijke klanten

Wij van Bouwstaalmatten.nl stellen alles in het werk om zowel onze particuliere als zakelijke klanten zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn. Dat doen we niet alleen door het aanbieden van kwalitatieve, maar tegelijkertijd ook interessant geprijsde wapeningskorven. Bovendien is het zo dat wij niet alleen maar leveren in Nederland. Bent u een Belgische particulier of onderneming? Ook in dat geval heeft u dus met andere woorden zonder probleem de mogelijkheid om uw bestelling bij ons te plaatsen. Zo kunt ook u profiteren van al onze interessante voordelen!

Hulp nodig?

Wij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur bereikbaar voor al uw vragen

 • Bel direct 085 - 06 08 069Wij staan u direct te woord
 • Mail onsU ontvangt snel een reactie

Waarom Bouwstaalmatten.nl?

 • Levering zowel aan zakelijk als particulier
 • Ruime voorraad
 • Uitgebreide garantie
 • Grootste assortiment van Nederland
 • Klanten geven De Jong een 9.1/10